S-Market Rautalammen Valaistusuudistus

Toteutimme tammikuun alussa S-Market Rautalammin myymälän valaistusuudistuksen. Hanke eteni samalla konseptilla, kuten Keilankannan S-Markettiin jo toteutettu valaistusjärjestelmän uudistus. Hoidimme valaistussuunnittelun sekä toteutuksen ja hanke toteutettiin yöaikaan myymälän ollessa kiinni, joten häiriötekijät asiakkaille ja kaupankäynnille saatiin minimoitua.

HeVi- ja leipäosaston valaistukselle rakennettiin uusi virtakiskoristikko uusille LED-spottivalaisimille.

Uudet LED-valaisimet.

Vanhat T5-loisteputkivalaisimet korvattiin uusilla LED-valaisimilla, joita tarvittiin huomattavasti vähemmän. Vanhojen valaisimien sijaintikaan ei ollu enää optimaalinen, joka otettiin huomioon uusien valaisimien sijoittelussa. Käytävät eivät enää ole varjoissa ja valaistus on paljon tasaisempaa.

Uudet LED-valaisimet oikealla.

Älykkäällä ohjauksella kovemmat säästöt

Myös Rautalammin uutta myymälävalaistusta ohjataan älykkäästi KNX-tekniikalla, joten valotehoa voidaan säätää järkevästi vaikka valaisinkohtaisesti. Valotehoa säätämällä saadaan lisäsäästöjä energian kulutukseen. Rautalammin S-marketin myymälän valaistuksessa saavutettiin yli 60% energiasäästöt verrattuna vanhaan valaistusjärjestelmään. Fiksua ja vastuullista energiankäyttöä!

Hankkeen tavoitteena oli luoda paremmat valaistusolosuhteet myymälään ja saada energiatehokkuus uudelle tasolle. Täälläkin tavoitteet saavutettiin kirkkaasti! Uusi LED-valaistusjärjestelmä kuluttaa energiaa vain murto-osan vanhaan järjestelmään verrattuna. Myymälään saavutettiin energiatehokas, laadukas ja myyvä valaistus.

 

Kerroimme aikaisemmin markettien valaistushankkeesta, S-Market Rautalampi oli niistä toinen.

 

Use your energy wisely