LIGHTING IS GROWTH
USE YOURS WISELY


LED-Valaistus

Energiatehokkuus

LED-valaistus on huomattavasti energiatehokkaampaa kuin perinteiset valonlähteet, kuten hehkulamput tai loisteputket. LED-lamput ja -valaisimet tuottavat enemmän valoa vähemmällä energiamäärällä, mikä säästää huomattavasti sähkökustannuksissa ja vähentää ympäristövaikutuksia. Pitempi käyttöikä minimoi myös valaisimien vaihtotarpeen, mikä säästää sekä kustannuksia että resursseja. Vaikka LED-valaistus saattaa olla aluksi kalliimpi hankintahinnaltaan, niiden pidemmän käyttöiän ja alhaisemman energiankulutuksen ansiosta ne säästävät huomattavasti enemmän rahaa pitkällä aikavälillä.

Energiatehokkuus on keskeinen tekijä kestävän kehityksen strategioissa, ja LED-valaistus tarjoaa käytännönläheisen ja tehokkaan tavan vähentää valaistuksen aiheuttamaa ympäristökuormitusta samalla, kun se tarjoaa kirkasta ja miellyttävää valaistusta. Valitsemalla LED-valaistuksen investoit kestävään ja energiatehokkaaseen tulevaisuuteen.

Nykyisen  valaistusjärjestelmän vaihtaminen LED-valaistukseen voi tuoda kiinteistöllesi jopa 80% energiansäästöt valaistuksen osalta lyhyellä takaisinmaksuajalla.

Hyvän valaistuksen vaikutukset työturvallisuuteen

Työpaikan asianmukainen valaistus on olennainen osa työturvallisuutta ja se voi merkittävästi vaikuttaa työntekijöiden hyvinvointiin ja suorituskykyyn. Hyvällä valaistuksella on monia positiivisia vaikutuksia työturvallisuuteen ja sen huomioiminen on tärkeää kaikilla työpaikoilla.

Tässä muutamia tekijöitä, joihin asianmukainen valaistus vaikuttaa:

 1. Näkyvyys ja Selkeys: Hyvä valaistus varmistaa riittävän näkyvyyden työtiloissa. Selkeästi näkyvät työpisteet vähentävät mahdollisia kompastumisia ja kaatumisia. Lisäksi työntekijät voivat havaita nopeasti mahdolliset vaaratilanteet ja reagoida niihin tehokkaasti.
 2. Vähentynyt Silmien Rasitus: Oikein suunniteltu valaistus vähentää silmien rasitusta ja väsymystä. Työntekijät voivat suorittaa tehtävänsä paremmin, kun heidän on helpompi tarkastella yksityiskohtia ja pysyä virkeinä koko työpäivän ajan.
 3. Tarkkuus ja Virheettömyys: Hyvä valaistus edistää tarkkuutta työtehtävissä. Työntekijät voivat suorittaa tehtävänsä huolellisemmin, mikä vähentää inhimillisten virheiden mahdollisuutta. Tämä on erityisen tärkeää tehtävissä, joissa tarkkuus ja huolellisuus ovat avainasemassa.
 4. Hätätilanteisiin Valmistautuminen: Kunnollinen valaistus on välttämätöntä hätätilanteisiin valmistautumisessa. Selkeästi näkyvät hätäpoistumistiet ja turvallisuusvarusteet voivat olla ratkaisevan tärkeitä tilanteissa, joissa nopea evakuointi on tarpeen.
 5. Työn Laatu ja Tuottavuus: Hyvä valaistus lisää työntekijöiden viihtyvyyttä ja työtehokkuutta. Tyytyväiset ja virkeät työntekijät ovat alttiimpia tekemään laadukasta työtä, mikä välittyy suoraan työturvallisuuteen ja yrityksen tulokseen.
 6. Ergonomian Tukeminen: Valaistus on tärkeä osa työympäristön ergonomiaa. Oikein sijoitetut valonlähteet voivat vähentää silmien, niskan ja selän rasitusta, mikä edistää pitkäaikaista työhyvinvointia ja vähentää vammojen riskiä.

 

LED-valaistuksen säädettävyys

LED-valaistuksen säädettävyys tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden muokata valaistusolosuhteita vastaamaan erilaisia työskentelytarpeita. Tämä ominaisuus ei ainoastaan lisää käyttäjän mukavuutta, vaan myös edistää tehokkuutta ja työn laadun parantamista. Tässä on joitain näkökohtia, jotka korostavat LED-valaistuksen säädettävyyden merkitystä oikeanlaisissa työskentelyolosuhteissa:

 1. Värilämpötilan Säätö: LED-valaistuksen avulla voidaan säätää valon värilämpötilaa. Päivän eri aikoina tai eri työtehtävissä voi olla tarpeen vaihtaa valon värilämpötilaa. Esimerkiksi lämpimämpi valo voi edistää rentoutumista, kun taas viileämpi valo voi tehostaa keskittymistä ja hereilläoloa.
 2. Himmennysominaisuudet: Säädettävät LED-valot mahdollistavat myös valon voimakkuuden säätämisen. Himmennysominaisuudet antavat käyttäjille mahdollisuuden mukauttaa valaistusta eri tehtäviin. Kirkas valo voi olla tarpeen tarkkaa työskentelyä varten, kun taas himmeämpi valo voi luoda rentouttavan ilmapiirin.
 3. Tarkkuus ja Kontrasti: Työtehtävien vaatimukset voivat vaihdella suuresti, ja LED-valaistuksen säädettävyys voi auttaa saavuttamaan optimaalisen tarkkuuden ja kontrastin. Esimerkiksi tarkkaa hienomekaanista työtä varten voi olla tarpeen säätää valoa siten, että pienet yksityiskohdat näkyvät selvästi.
 4. Biologinen Valaistus: LED-valaistuksen säätäminen biologisen valaistuksen periaatteiden mukaisesti voi tukea työntekijöiden hyvinvointia. Valon värilämpötilan ja voimakkuuden säätäminen voi simuloida luonnonvalon vaihteluita, mikä voi parantaa mielialaa ja vuorokausirytmiä.
 5. Energiansäästö: Säädettävät LED-valot mahdollistavat myös energiansäästön. Valaistuksen voimakkuutta voi alentaa tarpeen mukaan, mikä vähentää sähkönkulutusta ja parantaa valaistuksen kokonaisenergiatehokkuutta.
 6. Yksilölliset Työskentelytavat: Jokainen työntekijä voi kokea valaistuksen tarpeet eri tavoin. LED-valaistuksen säädettävyys mahdollistaa yksilöllisten mieltymysten huomioimisen, mikä voi parantaa yleistä työtyytyväisyyttä ja hyvinvointia.

Kokonaisuudessaan LED-valaistuksen säädettävyys tarjoaa joustavuutta ja mahdollisuuden luoda optimaaliset työskentelyolosuhteet eri tilanteisiin. Säädettävät ominaisuudet ovat arvokas lisä työpaikkojen valaistusratkaisuihin, parantaen sekä työn tehokkuutta että työntekijöiden viihtyvyyttä.

 

LED-valonlähteiden Vaihto vs. Uusi LED-valaisin

Kun harkitaan valaistusuudistusta, yksi keskeinen päätös liittyy siihen, pitäisikö vaihtaa olemassa olevat valonlähteet LED-valoihin vai asentaa kokonaan uusi LED-valaisin. Molemmilla vaihtoehdoilla on omat etunsa, ja päätös riippuu useista tekijöistä, kuten nykyisen valaistusjärjestelmän tilasta, budjetista ja pitkän aikavälin tavoitteista. Tässä vertailevassa tekstissä käymme läpi kunkin vaihtoehdon edut ja harkintakohdat.

LED-valonlähteiden Vaihto:

 1. Kustannustehokkuus: LED-valonlähteiden vaihto olemassa oleviin valaisimiin voi olla kustannustehokas vaihtoehto, erityisesti silloin, kun nykyiset valaisimet ovat hyvässä kunnossa.
 2. Asennuksen Helppous: LED-lamppujen vaihto perinteisiin lamppuihin voi olla nopea ja helppo prosessi. Se ei vaadi suuria muutoksia valaistusjärjestelmän rakenteeseen.

Kokonaan Uusi LED-valaisin:

 1. Optimoitu Suorituskyky: Uusien LED-valaisimien suunnittelu on optimoitu LED-tekniikan mukaisesti, mikä tarjoa paremman suorituskyvyn ja energiatehokkuuden verrattuna perinteisiin valaisimiin.
 2. Design-mahdollisuudet: Uusilla LED-valaisimilla on monipuolisempia design-mahdollisuuksia, mikä parantaa tilan ulkonäköä ja tunnelmaa.
 3. Pitkä Käyttöikä: Kokonaan uudet LED-valaisimet tarjoavat yleensä pidemmän käyttöiän ja vähemmän huoltotarvetta verrattuna vanhoihin valaisimiin, vaikka niihin vaihdettaisiin LED-lamput.
 4. Integroidut Ohjausjärjestelmät: Uusimmat LED-valaisimet voivat sisältää älykkäitä ohjausjärjestelmiä, kuten liiketunnistimet tai älykkäät himmennysominaisuudet, mikä lisää energiatehokkuutta ja mukavuutta.

Lopullinen päätös riippuu siitä, millaiset tarpeet ja tavoitteet valaistusuudistuksella on. Jos nykyiset valaisimet ovat rakenteellisesti hyvässä kunnossa ja vain valonlähteet tarvitsevat päivitystä, LED-valonlähteiden vaihto voi olla taloudellisesti järkevä valinta. Jos kuitenkin tavoitteena on kokonaisvaltainen parannus valaistusjärjestelmässä, uuden LED-valaisimen asentaminen tarjoaa enemmän etuja, kuten parempaa suorituskykyä, design-mahdollisuuksia ja älykkäitä ohjausjärjestelmiä.

 

Valaistus palveluna perinteisen investointimallin rinnalle

Vanha investointimalli tekee tilaa palvelupohjaisille elinkaarimalleille. Uusi palvelumalli mahdollistaa kustannusten jakamisen sopimuskaudelle ja muuntavat valaistuksen päivityksen jatkuvaksi palveluksi. Lighting as a Service (LaaS) -mallissa yritykset eivät sido pääomiaan uuteen valaistusjärjestelmään, ja koska kuukausittainen säästö parhaillaan ylittää uuden valaistuksen energiakustannukset, valaistusuudistus muuttuu kassavirtapositiiviseksi heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Luit oikein. Tämän laskennallisen tosiasian äärelle kannattaa pysähtyä hetkeksi.

Lue LaaS:ista tästä lisää!

 

FRG Valaistuksen asiantuntijana

FRG Valaistus parantaa liiketoiminnan kannattavuutta ja nostaa kohteen energiatehokkuuden uudelle tasolle. LED-valaistusjärjestelmillä saadaan säästöjä nopeasti ja järkevästi. Jokaisen valaistusprojektin perustana ovat käyttökohteeseensa räätälöity suunnitelma, laadukkaat tuotteet ja vastuullinen energiankäyttö. Avullamme toteutat pitkän elinkaaren valaistusratkaisut energiaa ja ympäristöä säästäen.

Ota yhteyttä ja pyydä asiantuntijamme maksuttomalle kohdekäynnille!

Ota yhteyttä

 

FRG palvelut

Energiakatselmukset

Mihin kiinteistösi kuluttaa energiaa? Paljonko siitä voisi säästää? FRG:n energiakatselmus antaa vastaukset!

Otetaan kiinteistösi energiakulutus hallintaan FRG:n energiakatselmuspalveluilla. Säästöt jopa yli 30% kiinteistön kokonaisenergiankustannuksista!

LED-Valaistus

LED-Valaistusjärjestelmät saat myös palveluna ilman omaa alkupääomaa. Maksa uusi valaistusjärjestelmä syntyvillä säästöillä. Palvelukauden jälkeen säästöt kertyvät kokonaan kassaasi.

Fiksu tapa ansaita tekemättä mitään!

Hyvä valaistus parantaa työtuvallisuutta ja luo viihtyisyyttä!

Aurinkovoimalat

Tuota päästötöntä energiaa itse, säästä luontoa ja rahaa!

Anna päivän paistaa ja ansaitse!

Sähköauton lataus

Meiltä saat laadukkaat ja älykkäät latausasemat sähköautosi helppoon ja turvalliseen lataukseen.

Yritysrahoitus

Rahoituspalvelumme avulla maksat investoinnin uuteen järjestelmään syntyvillä säästöillä. Palvelukauden jälkeen säästöt kertyvät kokonaan kassaasi. Fiksu tapa ansaita tekemättä mitään!

Hanki uusi valaistusjärjestelmä ja maksa investointi syntyvillä säästöillä!

Verkkokauppa

Verkkokauppamme palvelee kuluttajia, yrityksiä ja kiinteistönomistajia, joita kiinnostavat laadukkaat tulevaisuuden energiatuotteet.

Me voimme auttaa

Sami Jukarainen

Toimitusjohtaja
+358 45 679 4565
sami[at]frg.fi

Jarkko Niemi

Projektipäällikkö
Tarjouslaskenta, Myynti, markkinointi
+358 40 746 4683
jarkko[at]frg.fi

Juho-Matti Ojala

Projektipäällikkö
Asennukset, huollot ja takuuasiat
+358 45 114 5993
juho[at]frg.fi

Mikko Vaittinen

Aluepäällikkö
Etelä-Suomi
+358 50 539 4898
mikko[at]frg.fi

Toimipisteet

Kuopio

Tellervonkatu 7 A
70500 Kuopio
FINLAND
+358 40 139 5011

myynti@frg.fi

Helsinki

Nummitie 24 C
00760 Helsinki
FINLAND
+358 50 539 4898

myynti@frg.fi

Ota yhteyttä