GREEN ENERGY IS GROWTH
USE YOURS WISELY

Tuota päästötöntä energiaa auringosta itse, säästä luontoa ja rahaa!
Anna päivän paistaa ja ansaitse!

Aurinkoenergia

Aurinkosähköjärjestelmä ottaa talteen auringosta tulevan säteilyn ja muuntaa sen sähköenergiaksi. Omalla aurinkovoimalalla tuotetun sähkön voit käyttää suoraan esimerkiksi kiinteistösi tuotantolaitteisiin, jäähdytykseen, lämmitykseen, kylmälaitteisiin, ilmastointiin, valaistukseen sekä hybridi- ja sähköauton lataukseen.

Jos kiinteistösi kulutus on pienempi kuin voimalan tuottama sähköenergia, voit myydä ylijäämätuotannon takaisin verkkoyhtiölle ilman siirtomaksua. Verkkoyhtiö ostaa tuottamasi sähkön pörssisähkön tuntihinnalla ja maksaa siitä sinulle sen mukaisen korvauksen kerran kuukaudessa. Aurinkosähköjärjestelmä on ekologinen ja kannattava vaihtoehto tuottaa osa kiinteistösi käyttämästä sähköenergiasta itse, voimala vähentää CO2- päästöjä sekä pienentää kiinteistösi sähkölaskua. Aurinkovoimala koostuu paneeleista, kiinnikkeistä ja invertteristä. Paneelit voidaan asentaa kiinteistön katolle, seinään- tai maatelineisiin. Jokaiselle eri asennustyypille löytyy omat kiinnikeratkaisut.

Aurinkovoimala Aurinkopaneeli

Yritykset:

Aurinkosähköjärjestelmä yritykselle on energian tuotantomuotona ekologinen ja kustannuksia säästävä vaihtoehto, jolla toteutetaan kiinteistössä huomattavia CO2- säästöjä. Aurinkovoimala mitoitetaan oikean kokoiseksi kiinteistön vuosikulutuksen, pohjakuorman sekä käyttöprofiilin mukaan. Oikein mitoitettu aurinkovoimala tuottaa sähköenergiaa kiinteistön omiin tarpeisiin, jolloin säästetään verkkoyhtiön siirtomaksut sekä niistä aiheutuvat verot.

Teemme hankkeelle rahoitus- ja tuottolaskelmat sekä hoidamme voimalaan liittyvät lupa-asiat ammattitaidolla maaliin saakka.

Tarjoamme asiakkaillemme rahoitus- tai leasingmallia yhteistyökumppaniemme kautta, jolloin alkuinvestointia ei välttämättä tarvita ollenkaan. Business Finland lopetti alkuvuonna 2024 energiatuen myöntämisen aurinkovoimahankkeisiin.

 

 

 

 

 

 

 

Taloyhtiöt:

Taloyhtiön aurinkosähköjärjestelmän hankinta muuttui vuonna 2022 kannattavammaksi, koska nykyään taloyhtiöön pystytään perustamaan energiayhteisö. Ennen aurinkovoimalan tuottama sähköenergia pystyttiin käyttämään vain kiinteistösähköön ja jos kulutusta ei ollut riittävästi myytiin ylijäämätuotanto verkkoyhtiölle. Energiayhteisön perustamisen myötä ylijäämätuotanto on mahdollista kohdistaa myös yhtiössä oleviin huoneistoihin. Tämä tekee investoinnista huomattavasti kannattavamman.

Aurinkopaneelit aurinkopaneeli aurinkosähköä aurinkosähköjärjestelmä aurinkovoimaa aurinkovoimala Kuopio Iisalmi Siilinjärvi Leppävirta Joensuu Pieksämäki Jyväskylä Helsinki Espoo Vantaa

 

 

 

 

 

 

 

Maatalous:

Aurinkosähköjärjestelmä soveltuu hyvin maatalouden käyttöön. Maatiloilla on paljon tuotantolaiteita ja koneita, jotka tarvitsevat sähköä ympäri vuoden. Maatiloilla löytyy yleensä hyvin kattopinta-alaa, johon voimala voidaan asentaa. Sähkönhinnan nousu ja maataloustuki tekee aurinkovoimala investoinnista yleensä kannattavan. Aurinkovoima hankkeeseen on mahdollista saada maataloustukea jopa 50% verottoman investoinnin kokonaishinnasta. Tuki on haettava ennen hankkeen aloittamista.

Miksi FRG:

Olemme ammattitaitoinen ja luotettava kumppani, jolta saat aurinkovoimalaitokset kaikkiin tarpeisiisi. Valitsemalla kumppaniksi FRG:n voit luottaa, että aurinkovoimalasi on mitoitettu oikean kokoiseksi ja hyötysuhde oman tuotannon sekä ostosähkön välillä on oikea.

Toteutamme aina kiinteistökohtaisen kannattavuuslaskelman, jossa huomioimme nykyisen kiinteistön sähkönkulutuksen, katon suunnan- ja kaltevuuden, paneeleiden- sekä invertterin sijoittelun sekä liittymisen kiinteistön nykyiseen sähköverkkoon. Näin pystymme tuottamaan asiakkaillemme parhaan ja kustannustehokkaimman aurinkovoimala ratkaisun.

Aurinkovoimalamme toteutetaan aina avaimet käteen periaatteella. Käytämme aurinkovoimaloissamme ainoastaan Suomen olosuhteisiin tarkoitettuja paneeleita, kiinnikejärjestelmiä- sekä invertterejä, joilla on pitkät tuote- ja tuottotakuut.

 

Ota yhteyttä ja pyydä aurinkovoima asiantuntijamme kartoituskäynnille!

 

Ota yhteyttä

TARINOITA JA TAPAHTUMIA

FRG palvelut

Energiakatselmukset

Mihin kiinteistösi kuluttaa energiaa? Paljonko siitä voisi säästää? FRG:n energiakatselmus antaa vastaukset!

Otetaan kiinteistösi energiakulutus hallintaan FRG:n energiakatselmuspalveluilla. Säästöt jopa yli 30% kiinteistön kokonaisenergiankustannuksista!

LED-Valaistus

LED-Valaistusjärjestelmät saat myös palveluna ilman omaa alkupääomaa. Maksa uusi valaistusjärjestelmä syntyvillä säästöillä. Palvelukauden jälkeen säästöt kertyvät kokonaan kassaasi.

Fiksu tapa ansaita tekemättä mitään!

Hyvä valaistus parantaa työtuvallisuutta ja luo viihtyisyyttä!

Aurinkovoimalat

Tuota päästötöntä energiaa itse, säästä luontoa ja rahaa!

Anna päivän paistaa ja ansaitse!

Sähköauton lataus

Meiltä saat laadukkaat ja älykkäät latausasemat sähköautosi helppoon ja turvalliseen lataukseen.

Yritysrahoitus

Rahoituspalvelumme avulla maksat investoinnin uuteen järjestelmään syntyvillä säästöillä. Palvelukauden jälkeen säästöt kertyvät kokonaan kassaasi. Fiksu tapa ansaita tekemättä mitään!

Hanki uusi valaistusjärjestelmä ja maksa investointi syntyvillä säästöillä!

Verkkokauppa

Verkkokauppamme palvelee kuluttajia, yrityksiä ja kiinteistönomistajia, joita kiinnostavat laadukkaat tulevaisuuden energiatuotteet.

Me voimme auttaa

Sami Jukarainen

Toimitusjohtaja
+358 45 679 4565
sami[at]frg.fi

Jarkko Niemi

Projektipäällikkö
Myynti, markkinointi ja verkkokauppa
+358 40 746 4683
jarkko[at]frg.fi

Juho-Matti Ojala

Projektipäällikkö
Asennukset, huollot ja takuuasiat
+358 45 114 5993
juho[at]frg.fi

Mikko Vaittinen

Aluepäällikkö
Etelä-Suomi
+358 50 539 4898
mikko[at]frg.fi

Toimipisteet

Kuopio

Tellervonkatu 7 A
70500 Kuopio
FINLAND
+358 40 139 5011

myynti@frg.fi

Helsinki

Nummitie 24 C
00760 Helsinki
FINLAND
+358 50 539 4898

myynti@frg.fi

Ota yhteyttä