S-Market Keilankantaan Älykäs LED-Valaistus

Toteutimme joulukuun alussa uuden valaistusjärjestelmän Keilankannan S-Markettiin. Hoidimme FRG:llä kokonaisvaltaisesti myymälän valaistussuunnittelun sekä toteutuksen. Hanke toteutettiin yöaikaan myymälän ollessa kiinni. Näin saimme häiriötekijät asiakkaille ja työntekijöille minimiin. Vanhat T5-loisteputkivalaisimet korvattiin uusilla LED-valaisimilla, joita tarvittiin huomattavasti vähemmän. HeVi- ja leipäosaston valaistukselle rakennettiin uusi virtakiskoristikko uusille LED-spottivalaisimille.

S-Market Keilankannan Myymälävalaistus
S-Market Keilankannan uusi LED-valaistusjärjestelmä on jo käytössä.

Älykkäällä ohjauksella kovemmat säästöt

Uutta valaisinjärjestelmää ohjataan älykkäästi KNX-tekniikalla, joten valotehoa voidaan säätää järkevästi vaikka valaisinkohtaisesti. Valotehoa säätämällä saadaan lisäsäästöjä energian kulutukseen. Ohjelmallisesti säätämällä LED-valaisimet käyttämään 90% tehostaan niiden energiankulutus pienenee entisestään ja valaisimien elinkaari pitenee. Keilankannan myymälän valaistuksessa saavutetaan siis noin 80% energiasäästöt verrattuna vanhaan valaistusjärjestelmään. Tällä päästään todella nopeaan takaisinmaksuaikaan.

Fiksua ja vastuullista energiankäyttöä!

S-Market Keilankannan Hevi osaston myymälävalaistus
S-Market Keilankannan Hevi-osaston myymälävalaistus

Hankkeen tavoitteena oli luoda paremmat valaistusolosuhteet myymälään ja saada energiatehokkuus uudelle tasolle. Tavoitteet saavutettiin kirkkaasti! Uuden LED-valaistusjärjestelmän valoteho on huomattavasti parempi ja kuluttaa energiaa vain murto-osan vanhaan järjestelmään verrattuna. Myymälään saavutettiin energiatehokas, laadukas ja myyvä valaistus.

Kerroimme aikaisemmin markettien valaistushankkeesta, S-Market Keilankanta oli niistä ensimmäinen.

 

Use your energy wisely