Aurinkovoima

Yleistä:

Aurinkosähköjärjestelmä ottaa talteen auringosta tulevan säteilyn ja muuntaa sen sähköenergiaksi. Omalla aurinkovoimalalla tuotetun sähkön voit käyttää suoraan esimerkiksi kiinteistösi jäähdytykseen, lämmitykseen, kylmälaitteisiin, ilmastointiin, valaistuksen sekä sähköauton lataukseen.

Jos kiinteistösi kulutus on pienempi kuin voimalan tuottama sähköenergia, voit myydä ylijäämätuotannon takaisin verkkoyhtiölle ilman siirtomaksua. Verkkoyhtiö ostaa tuottamasi sähkön pörssisähkön tuntihinnalla ja maksaa siitä sinulle sen mukaisen korvauksen kerran kuukaudessa. Aurinkosähköjärjestelmä on ekologinen ja kannattava vaihtoehto tuottaa osa käyttämästäsi sähköenergiasta itse sekä pienentää samalla sähkölaskuasi.

Aurinkovoimalan vuosittaiseen tuotantoon vaikuttaa mm. paneelien ilmansuunta, kattokaltevuus, lähellä olevien rakennusten tai puiden varjostukset sekä lämpötila. Mitä viileämpi ilma sen parempi tuotanto esim. kevättalvella kun on viileää ja lumi sekä jää heijastaa valoa, tuotto voi olla jopa 20% kovempi kuin kesä helteillä.

Omakotitalot ja vapaa-ajan asunnot:

Aurinkosähköjärjestelmä kotiin tai vapaa-ajan asunnolle on energian tuotantomuotona ekologinen ja kustannuksia säästävä vaihtoehto. Aurinkovoimala mitoitetaan yleensä kotitalouden vuosikulutuksen sekä käyttötarpeen mukaan. Nyrkkisääntönä voimalan mitoitukselle voidaan pitää noin 1/3 osa kiinteistön sähköenergian vuosikulutuksesta. Jos kotitalous kuluttaa 15 000 kWh/ vuodessa sopiva aurinkovoimalan koko on n. 4-6 kWp. Jos kotitaloudessa on esim. sähköauto, ilmalämpöpumppu, poreamme, sähköinen lämminvesivaraaja, sähkölämmitys/ lattialämmitys tai kylmälaitteita, mitoitetaan voimala niiden käyttöprofiilin mukaan. Yksi vaihtoehto on ottaa yhtä kokoa isompi invertteri jolloin voimala on jälkeen päin kustannustehokkaasti laajennettavissa pelkillä paneeleiden lisäyksillä.

Rahoitus:

Tarjoamme asiakkaillemme rahoitusvaihtoehdon, jolloin voit maksaa aurinkovoimalan kustannukset pois haluamissasi kuukausierissä ja saat halutessasi 3kk kulutonta ja korotonta maksuaikaa. Tutustu tarkemmin OP-kuluttajarahoitukseen täältä.

Miksi FRG:

Olemme ammattitaitoinen ja luotettava kumppani, jolta saat valmiit aurinkovoimalaitokset kaikkiin tarpeisiisi. Valmiisiin paketteihin sisältyvät paneelit, kiinnitysjärjestelmä ja invertteri sekä kaikki muut pientarvikkeet. Tarjoamme avaimet käteen palvelua pääkaupunkiseudulla sekä Savo-Karjalan alueella. Ota yhteyttä niin räätälöimme sinulle sopivan aurinkovoimala paketin.

Missä FRG:

Toteutamme aurinkovoimaloita mm. näissä kaupungeissa: Helsinki – Espoo – Vantaa – Kauniainen – Sipoo – Tuusula – Kerava – Järvenpää – Lahti – Kuopio – Mikkeli – Joensuu – Iisalmi – Varkaus

Produce your energy wisely.

Näytetään kaikki 22 tulosta