Case Väänäsen Auto Oy siirtyi LED-valaistukseen

LED-valaistus Energian säästöt

FRG toteutti valaistusjärjestelmän uusimisen Väänäsen Auton kiinteistöön Kuopioon. Hankkeessa uusittiin automyynnin sekä huollon ja korjaamon valaistusjärjestelmät. Vanha järjestelmä oli toteutettu loisteputkivalaisimilla noin 12 vuotta sitten, valaisimia oli yhteensä noin 350 kpl. Nykyisten valaisimien kunto kartoitettiin katselmuksen yhteydessä, osa valaisimista uusittiin ja osa muutettiin LED-valaisimiksi.

Valaistustasot vaatimusten mukaiselle tasolle

Hanke toteutettiin kohottamalla automyynnin sekä huollon ja korjaamon valaistustasoja reippaasti yli nykyisten määräysten vaatimalle tasolle. Automyynnissä valotasoa nostettiin noin 750 luxiin (+20 %). Huollossa valaistustasot asettuivat 750-800 luxin väliin (+20 %) ja korjaamossa valaistustasot olivat 850-900 luxia (+30 %).

LED-valaistus

Hankkeen kannattavuus

Vanhan valaistusjärjestelmän käyttökustannukset olivat 16 000 €:a vuodessa. Valaistusuudistuksen jälkeen käyttökustannukset tippuivat 5 800 €:oon vuodessa. Kustannussäästöjä saatiin näin ollen yli 10 000 € vuodessa. FRG:n räätälöidyllä valaistusratkaisulla hankkeen takaisinmaksuaika oli noin kaksi vuotta, joka tekee hankkeesta erittäin kannattavan.

Hankkeen elinkaarisäästöt (20-vuotta)

  • Kokonaisenergiansäästöt 63,8 %
  • Kustannussäästöt 291 000 €
  • Co2 päästöt vähenivät 177 000 kg
  • Hankkeen takaisinmaksuaika 2 vuotta
  • Kiinteistön pinta-ala noin 2700m2

LED-valaistus

 

Loisteputket poistuvat markkinoilta

Euroopan unionin asettama RoHS-direktiivin myötä T5- ja -T8 loisteputkien maahantuonti ja valmistus EU-alueella loppui elokuussa 2023. Tämä tarkoittaa sitä, että loisteputket poistuvat markkinoilta sitä mukaa kun myyjien varastot tyhjenevät. Suomessa loisteputkia on käytetty yleisesti teollisuus- ja toimistokiinteistöissä, taloyhtiöissä, kaupoissa sekä julkisissa kiinteistöissä. Uudella LED-valaistusjärjestelmällä saadaan yleensä tuotettua 50–70 % energiansäästöt sekä painettua huoltokustannukset minimiin. Isossa kuvassa tämä tuo kiinteistön omistajalle huomattavia säästöjä energia- ja huoltokustannuksissa.

Muuta kiinteistösi energiatehokkaammaksi ja keskity liiketoimintaasi

Kun suunnittelet valaisinjärjestelmän uusimista kiinteistöösi, ota yhteyttä ja pyydä meidät ilmaiselle kiinteistösi valaistuskatselmukselle. FRG Group Oy:llä on vahva ammattitaito ja kokemus erilaisista LED-valaistushankkeista.

Leasing-mallilla toteutettuna valaistushanke ei välttämättä tarvitse alkuinvestointia ollenkaan ja hankkeet ovat pääasiassa kassavirtapositiivia, riippuen käyttötunneista sekä investoinnin laajuudesta.  Valaistushanke on mahdollista toteuttaa kokonaan uusilla LED-valaisimilla tai loisteputket korvaavilla LED-valoputkilla.

Tuotamme valaistushankkeet kokonaisuudessaan avaimet käteen- periaatteella ja voit keskittyä rauhassa oman liiketoimintasi pyörittämiseen.

Sami Jukarainen, FRG Group Oy

 

Use your energy wisely