Valaistusuudistus uudessa valossa

Valaistus led-valaistus loisteputki energiatehokkuus T8 T5 energian säästö

Yritykset ovat alkaneet sopeuttamaan valaistusratkaisujaan vastaamaan Euroopan unionin RoHS-direktiivin uusimpia vaatimuksia. Tämä muutos pakottaa poistamaan markkinoilta T5- ja T8-loisteputket, mikä on saanut aikaan laajamittaisen siirtymän kohti energiatehokkaampaa LED-valaistusta. Aihe on kuuma ja särisevä kuten vanhat valaisimet. Juuri, kun pääsimme WC-paperin hamstraamisesta, tilalle tuli loisteputkien hamstraaminen. Elohopea-fosfori-putkien keräilyssä ei kuitenkaan ole juurikaan järkeä, sillä tässä regulaation aiheuttamassa siirtymäpakossa on paljon hyvää.

Pakostakin voi tehdä parempaa liiketoimintaa

LED-valaistukseen uusiminen vähentää energiankulutusta keskimäärin 60% – 70%. Uusien valaisimien käyttöikä on moninkertainen verrattuna vanhaan, jopa 120 000 tuntia, joten myös huoltokustannukset tippuvat merkittävästi. Valonlaatu ja ohjattavuus kasvattavat työympäristön ergonomiaa, turvallisuutta ja viihtyisyyttä, mikä on keskeistä työntekijöiden hyvinvoinnille ja tuottavuudelle – tutkitusti. Direktiivin aiheuttama muutos on tärkeä askel kohti kestävää kehitystä. Sillä on myös suotuisa vaikutus yritysten talouteen. Se ei ainoastaan edistä energiatehokkuutta, vaan vähentää myös elektroniikkajätettä ja siihen liittyviä ympäristövaikutuksia. Kun alkuinvestointi poistetaan yhtälöstä, taloudellinen hyöty kasvaa entisestään.

Valaistus led-valaistus loisteputki energiatehokkuus T8 T5 energian säästö

Valaistus palveluna perinteisen investointimallin rinnalle

Vanha investointimalli tekee tilaa palvelupohjaisille elinkaarimalleille. Uusi palvelumalli mahdollistaa kustannusten jakamisen sopimuskaudelle ja muuntavat valaistuksen päivityksen jatkuvaksi palveluksi. Lighting as a Service (LaaS) -mallissa yritykset eivät sido pääomiaan uuteen valaistusjärjestelmään, ja koska kuukausittainen säästö parhaillaan ylittää uuden valaistuksen energiakustannukset, valaistusuudistus muuttuu kassavirtapositiiviseksi heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Luit oikein. Tämän laskennallisen tosiasian äärelle kannattaa pysähtyä hetkeksi.

Palvelumallin edut

  • Investoi ilman, että sidot pääomaa ja näin maksuvalmiutenne on parempi
  • Kiinteä kuukausimaksu on helppo budjetoida koko sopimuskaudelle
  • Leasingkulut merkitään kirjanpidossa tuloksen puolelle ja voidaan vähentää verotuksessa kuluina
  • Tuotteet toimivat vakuutena, etkä tarvitse erillistä takausta
  • Parantaa yrityksesi tuottavuutta ja pienentää hiilijalanjälkeä
  • Hankkeet toteutetaan avaimet käteen -palveluna, joten prosessi on helppo ja vaivaton, eikä sido yrityksesi resursseja

Kokonaisvaltainen siirtymä

LED-valaistuksen ja palvelumallin yhdistelmä on enemmän kuin pelkkä päivitys valaisimiin; se on strateginen siirtymä kohti vastuullisempaa ja kustannustehokkaampaa toimintaa. Pieneltä tuntuva asia tuo yrityksille sekä taloudellisia että ympäristöllisiä hyötyjä, samalla parantaen työntekijöiden hyvinvointia ja tuottavuutta.

Tällä hetkellä pöydälläni on valmistumassa ratkaisuesitys asiakkaallemme, jolla ison ketjutoimijan yhden toimipisteen n. 100 000 € valaistusinvestointi tarkoittaa 20 vuoden aikana n. 0,9 miljoonan euron säästöjä. CO2-päästöinä se vastaa n. 1100 Helsinki – New York -lentoa. Tällekin asiakkaalle aion esittää elinkaarimallia, jossa alkuinvestointi rahoitetaan neljän vuoden ajalle. Se tarkoittaa, että ratkaisusta tulee asiakkaallemme kassavirtapositiivinen ensimmäisestä päivästä alkaen.

 

Sami Jukarainen, FRG Group Oy

 


FRG Group Oy FRG Group Oy on uuden ajan energiasuunnittelun asiantuntijakumppani. Autamme yrityksiä siirtymässä kohti tehokkaampaa, kestävämpää ja älykkäämpää toimintaa. Suunnittelemme, toteutamme ja ylläpidämme yritysten sähköenergiaratkaisuja. Erityisosaamisenamme on LED-valaistukset, aurinkoenergia ja lämpöpumput. Kaikki mitä teemme on mitattavaa, ESG-raportoitavaa ja kestävää. Ota yhteyttä, niin keskustellaan, kuinka voimme auttaa yritystäsi saavuttamaan energiatehokkuuden ja työympäristön parannukset.

 

USE YOUR ENERGY WISELY