Case Premetec Production 89 kW Aurinkovoimala

Aurinkovoima aurinkopaneelit aurinkosähkö

FRG toteutti Premetec Production Oy:lle 89kW:n aurinkovoimalan Outokumpuun. Premetecin teollisuuskiinteistön vuosittainen sähkönkulutus on ollut noin 700 000 kWh. Kiinteistön suurimpia energiankuluttajia ovat prosessilaitteet, jäähdytys, ilmanvaihto- sekä valaistus. Voimalan laskennallinen vuosituotto on noin 70 000 kWh eli noin 10 % kiinteistön kokonaiskulutuksesta.

Aurinkovoimala mitoitettiin kohteeseen siten, että voimalan tuottama energia käytetään arkena suoraan kiinteistön omaan käyttöön. Voimala leikkaa kiinteistön CO2-päästöjä yli 7 600 kg vuodessa. ”Hanke meni kokonaisuudessaan hyvin eikä vaikuttanut päivittäiseen toimintaan tehtaallamme,” kertoo Premetecin toimitusjohtaja Paavo Linna.

AURINKOVOIMALA LUKUINA:

  • Voimalan koko: 89 kWp, toteutettu 2023
  • Voimalan laskennallinen vuosituotto 70 MWh
  • Kiinteistön CO2-päästöjen leikkaus: yli 7 600 kg vuodessa
  • Pinta-ala: tasakatto 1 670 m² josta aurinkovoimalan osuus 600 m²
  • Aurinkopaneelit: 215 kpl
  • Paneelien kallistus ja suunta: paneelit 15° kulmassa ja suunnattu etelä-lounas 212°
Aurinkovoimalan tuottoAurinkosähkö Aurinkovoima Aurinkopaneeli
Aurinkoisen kesäpäivän tuotto noin 600 kWh.

Aurinkovoima aurinkosähkö aurinkopaneeli

Premetec on vakaa ja vahva, täysin kotimainen teollisuuden alihankintaan ja sopimusvalmistukseen keskittynyt yritys. Premetec valmistaa metalli- ja muoviosia, osakokonaisuuksia sekä massatuotannontyökaluja.

 

Lue tästä muista hankkeistamme.

Produce your energy wisely