Scantarp Oy:n Valaistusuudistus

Led valaistus
Scantarp Oy:n tuotantotilat sijaitsevat Kuopion Sorsasalossa.

Toteutimme Scantarp Oy:n tuotantotiloihin valaistusuudistushankkeen (1.vaihe), jonka pinta-ala oli yli 3000m2. Tuotannon katossa olivat vanhat 400W elohopeahöyrylamput, joiden valoteho oli hiipunut ja osa oli pimeänä. Muissa tiloissa oli vanhoja T8- loisteputkivalaisimia. Keskimääräinen valoteho työtasolla oli noin 300 lux.  Vanhan valaistusjärjestelmän kaapelointi oli tehty vuonna 1982.

Vanhojen elohopeahöyrylamppujen tilalle vaihdettiin 150W syväsäteilijät, 90 asteen avauskulmalla. Näin tuotannon valaistus saatiin tasaiseksi ja valoteho työtasolle nostettua 500lux:iin. Muihin tiloihin vaihdettiin T8-valaisimien tilalle 44W LED-runkovalaisimet. Valaisimet olivat tuotantotilassa esimerkiksi huollon kannalta erittäin hankalassa paikassa koneiden päällä. Niiden vaihtotyö tehtiin keskikäytävältä 16 m:n puominostimella. Uusimme samalla valaistusjärjestelmän kaapeloinnin, koska se oli tullut jo käyttöikänsä päähän. 

Hanke toteutettiin FRG:n kassavirtapositiivisella palvelumallilla, jossa asiakas maksaa uuden led-valaistuksen kokonaan tuotetuilla energiansäästöillä, eikä hanke näin ollen rasita lainkaan asiakkaan kassaa. Paransimme valaistustehoa keskimäärin 40 % ja saavutimme 68 %:n energiasäästöt.

FRG myöntää toimittamalleen valaistusjärjestelmälle 5 vuoden huolto- ja käyttötakuun, jonka aikana asiakkaalle ei koidu vikatilanteessa huoltokustannuksia. Hankkeen myötä asiakas saavuttaa huomattavat elinkaarisäästöt, kustannukset pienenevät 240 000 € ja hiilidioksidipäästöt vähenevät 340 000 kg.

 

Lue tästä muista hankkeistamme.

 

Use your energy wisely