Liikekeskus Ykkösrastin Valaistusuudistus

S-market ykkösrasti led-valaistus

Uudistimme alkuvuonna 2020 Liikekeskus Ykkösrastin valaistusjärjestelmän. Kiinteistön vanha valaistusjärjestelmä oli kova energiasyöppö ja suunniteltu yleisvalaistukseksi ajattelematta kaupan layouttia. Peeässän uudistettu valaistuskonsepti vaati paremmat valaistustasot selkeästi pienemmällä energiankulutuksella. Valaisimien määrä tippui yli puolella, saimme energiankulutusta leikattua yli 80 % ja valotasoja nostettua konseptin vaatimusten mukaiseksi. Älykkään KNX-ohjauksen ansiosta valaistusolosuhteiden säätö onnistuu jälkeenpäin ohjelmoinnilla, ilman uuden kaapeloinnin tarvetta. Fixua ja vastuullista!

Valaistusvertailu

Vertailukuvasta näkee hyvin miten vanha yleisvalaistus ei tuottanut tarpeellista valotehoa nykyisen valaistuskonseptin tarpeisiin.

Järkevää ja energiatehokasta!

  • Energiasäästöt 80,2 %
  • Elikaarisäästöt 640 000 €
  • Hiilidioksidipäästöt vähenevät yli 800 000 kg
  • Takaisinmaksuaika 26 kk
  • KNX-valaistus, ohjelmoitavissa vaikka valaisin kerrallaan

 

Use your energy wisely