Kuopion Autokaupan huoltohalliin lisää valotehoa!

toimistovalaistus teollisuusvalaistus myymälävalaistus

Kuopion Autokaupalla oli tarve nostaa valotehoa huoltohalliinsa ja FRG tarjoutui hankkeeseen yhteistyökumppaniksi.

Hanke käynnistettiin valaistuskatselmuksella. Tarkistimme nykyisten valaisimien runkojen ja johdotuksien kunnon. Katossa olevat T8-loisteputkivalaisimet olivat elinkaarensa päässä ja ne päätettiin uusia kokonaan. Työpisteiden kohdevalaisimissa rungot olivat hyvässä kunnossa ja niille päätettiin tehdä muutos LED-tekniikkaan. Katselmuksessa mittasimme myös valaistustasot ja tuloksena oli paikoittain vain noin 300 luxia. Hankkeen tavoitteena olikin nostaa yleisvalaistuksen taso vähintään 500 luxiin ja työpisteille vähintään 700 luxiin.

teollisuusvalaistus
Tavoitteena oli 500 luxia. Valitsemillamme tuotteilla vaatimukset saavutettiin loistavasti.

Toimistolle palattuamme etsimme kohteeseen sopivimmat valaisimet ja teimme valaistus- ja säästölaskelmat. Vaihdoimme hallin katossa olleet T8-loisteputkivalaisimet uusiin LED-valaisimiin, seinillä oleville valaisimille toteutimme muutostyön LED-valaisimiksi ja korvasimme valonlähteet LED-valoputkilla. Näillä muutoksilla saavutimme valotehotavoitteet ja vähensimme sähköenergiankulutusta yli 60% entiseen verrattuna.

Säästö-, valaistus- ja takaisinmaksuaikalaskelmat vakuuttivat Kuopion Autokaupan ja hanke käynnistettiin elokuussa 2019. Hankeen toteutusajankohdaksi valittiin viikonloppu, jolloin asennus- ja muutostyöt voitiin toteuttaa häiritsemättä huoltohallin toimintaa. Projekti hoidettiin näppärästi yhdessä viikonlopussa!

Hankkeeseen sisältyi vanhojen valaisimien ja loisteputkien vastuullinen kierrätys.

Vertailukuvissa näkyy hyvin, kuinka suuren parannuksen tekee uusi LED-valaistus verrattuna entiseen. Valo huoltohallissa on tasaisempaa ja selkeästi kirkkaampaa. Varjoja on vähemmän, vaikka auringonvalo paistaa ennen-kuvissa sisään halliin. Valoteho nousi 300 luxista reilusti yli 500 luxiin ja työpisteillä jopa 850 luxiin. Valaistuksen sähköenergiankulutus väheni yli 60%, joten euroja säästetään valaisimien elinkaaren aikana noin 60 000 € ja CO2 päästöt vähenee lähes 60 000 kg.

Fiksua ja vastuullista energiankäyttöä! Kiitos Kuopion Autokaupalle yhteistyöstä!

led-valaistus halliin toimistovalaistus myymälävalaistus
Kuvan yläosassa uusi LED-valaistus.
Led-valaistus halliin
Korjaushallin valoteho paikoittain jopa tuplaantui!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Use your energy wisely.