Tuotantotilojen valaistusuudistus POK Groupille!

 

FRG Valaisinkatselmus LED-valaistus halliin
Projektin alkuun kartoitettiin valaistujärjestelmän nykytila

POK Groupilla oli tarve paremmalle ja tehokkaammalle valaistukselle tuotantotiloihin. Vanha valaistus vaati jatkuvaa huoltoa ja tiloihin oli tulossa järjestysmuutoksia. Valaistuksenohjaus oli liiketunnistimilla alueittain, jota loisteputket eivät  kestä pidemmän päälle. Muutaman viikon välein tuotannosta piti irroittaa pari henkilöä kahden-kolmen tunnin kierrokselle vaihtamaan loisteputkia ja sytyttimiä. Ei kovin kannattavaa pitemmän päälle.

POK Groupin FRG LED-Valaistus, teollisuusvalaistus
Valmista valaistusta hallin takaosassa

Säästöt ja huoltovapaus kiinnosti ja meiltä löytyi siihen ratkaisu.

Tuotantotilaan tehtiin koevalaistusalue, jossa  uusittiin 100 valaisinta LED-tekniikkaan. Tällä saavutimme asiakkaan kanssa yhteisen näkemyksen halutuista valaistustasoista ja sen jälkeen oli luontevaa jatkaa toimenpiteitä koko tuotantotiloihin. Osaan tiloista asennettiin uudet LED-valaisimet, mutta pääosin hanke toteutettiin muuntamalla vanhat valaisinrungot LED-tekniikalle sopivaksi. Samalla säädimme jo käytössä olevan liiketunnistimilla toimivan ohjausjärjestelmän vastaamaan nykytilannetta.

Teollisuusvalaistus LED-Valaistus
Valmista valaistusta hallin seinustalta.

Projekti toteutettiin arkipäivinä tuotannon ollessa täydessä tohinassa. Asentajamme onnistuivat pujottelemaan työnpisteiden lomassa keskeyttämättä POK:n tuotantoa. Muutostyöt tehtiin kahden viikon aikana syyskuussa 2019 ja ehdimme aikataulun puitteissa tekemään pari lisätyötäkin. Loistavasti toteutettu!

– Työntekijöiltä projektista saatu palaute on ollut erittäin positiivista, tuotantojohtaja Pauli Turunen kommentoi.

– Itse olin reissussa juuri hankkeen toteutuksen aikana ja palattuani havaitsin, että ero oli aivan huikea verrattuna entiseen. Valonmäärä on tasainen ja kasvanut reilusti. On mukavampaa ja tehokkaampaa työskennellä hyvässä valaistuksessa, Pauli lisää.

– Hyvin positiivinen fiilis koko hommasta, yhteistyötä tullaan varmasti jatkamaan!

Näillä toimenpiteillä POK pienensi valaistuksen energiankulutusta 71 %. Euroja säästyy valaistusjärjestelmän elinkaaren aikana 630 000 € ja hiilijalanjälki pienenee lähes 620 000 kg. Tämä CO2 määrä vastaa yli 60 automatkaa maapallon ympäri tai liki 700 lentoa Helsingistä New Yorkiin. Energiatehokasta ja myös erittäin vastuullista!

Valaistushanke toteutettiin juuri ennen POK Groupin 40-vuotisjuhlia. Onnea vielä POK:ille!

Teollisuusvalaistus led-valaistus halliin
Valmista LED-valaistusta POK:in tuotantotiloissa

 

Use your energy wisely