Energian säästäminen on yrityksille järkiteko! 

Aurinkoenergia kuopio aurinkoenergiaratkaisut
FRG:n Antti Kuusela, Jarkko Niemi ja Sami Jukarainen rohkaisevat pk-yrityksiä ottamaan energiansäästöön liittyvät asiat työn alle heti, sillä energiakustannukset tulevat jatkossakin kasvamaan.

 

Energia-asioiden kuntoon laittaminen tuo yrityksille merkittävää rahallista säästöä ja lisäksi se parantaa työolosuhteita, tehokkuutta, viihtyvyyttä ja työturvallisuutta. Samalla yritys osallistuu myös ilmastotalkoisiin. Helpoiten kaikki tämä onnistuu valitsemalla kumppaniksi FRG Group Oy. 

Energiansäästö on asia, johon ei tällä hetkellä voi olla törmäämättäAsia on tärkeä ympäristömme kannalta, mutta järkevän energiankäytön pitäisi olla ajankohtainen asia yrityksissä muun muassa sen tuoman rahallisen säästön takia. 

Mutta mikä on järkevää energiankäyttöä ja miten sitä kannattaisi toteuttaa? Juuri tähän tarpeeseen vastaa viime vuonna Kuopiossa perustettu FRG Group Oy. 

– FRG on lähtenyt liikkeelle energia-alan vahvasta osaamisesta ja omasta kiinnostuksesta alaa kohtaan. Halusimme tarjota yrityksille palveluita, joilla he voivat säästää energiaa. Perustimme yrityksen vuoden 2018 alussa ja syksyllä meillä oli ensimmäiset projektit käynnissä, toimitusjohtaja Sami Jukarainen kertoo. 

Johtaja Antti Kuusela kertoo, että miesten oli tarkoitus toimia ensin sivutoimisina yrittäjinä, mutta aika pian kävi selväksi, ettei se ole mahdollista, sillä kiinnostusta palveluja kohtaan on riittänyt. 

– Kohderyhmämme on pk-sektorin yritykset, suuret kiinteistöt sekä taloyhtiöt 

– Uskomme, että energiansäästö koetaan yrityksissä ajankohtaiseksi, mutta voi olla vaikea lähteä viemään sellaista asiaa eteenpäin, josta ei ole tarpeeksi tietoa, projektipäällikkö Jarkko Niemi lisää. 

 

Käytännössä FRG:n ammattilaiset auttavat yrityksiä pienentämään energiakustannuksia ja saamaan sitä kautta monenlaista hyötyä. 

– Vaikutukset eivät ole pelkästään rahallisia säästöjä. Jos ajatellaan esimerkiksi isoa tuotantolaitosta, johon tehdään valaisinremontti, näkyvät vaikutukset myös työviihtyvyyden, tehokkuuden ja turvallisuuden lisääntymisenäJukarainen toteaa. 

– Yritys osallistuu samalla myös ilmastotalkoisiin, sillä siinä säästetään aika massiivinen määrä hiilidioksidipäästöjä, Kuusela lisää. 

Mikäli energia-asiat kiinnostavat, neuvovat FRG:läiset ottamaan yhteyttä suoraan heihin ja sopimaan tapaamisen, joka ei vielä sido mihinkään. 

– Tulemme käymään ja katsomme, miten voimme olla avuksi. Olemme vastuullinen toimija ja kerromme myös senkin, jos asiat ovat kunnossa, eikä mitään toimenpiteitä välttämättä tarvita. Tälläkin alalla tekniikka menee vauhdilla eteenpäin ja meidän tehtävämme on pysyä kehityksessä mukana ja kertoa asiakkaillemme erilaisista vaihtoehdoista. 

 

FRG:läiset myös muistuttavat, ettei energiansäästöjen hakeminen välttämättä tarkoita sitä, että heti tarvitaan mittavia investointeja. 

– Tutkimme kohteen kulutusjakauman ja selvitämme potentiaaliset säästökohteet. Teemme investointilaskelmat ja takaisinmaksuaikalaskelmat päätöksenteon tueksi, Kuusela kertoo. 

– Olemme vastuullinen ja riippumaton kumppani yrityskiinteistöjen tehokkaan energiankäytön johtamisessa. Etsimme aina asiakkaalle järkevimmät ja kustannustehokkaimmat ratkaisut, Jukarainen lisää. 

 

Use your energy wisely.