Offsetpaino L. Tuovinen Ky

Offsetpaino Tuovisella paiskitaan hommia kahdessa vuorossa. Energiaakin kuluu siis kaksin verroin. Sähkölaskussa oli pienentämisen varaa. FRG kävi tutustumassa painotalon toimintaan ja löydettiin heti potentiaalisia säästökohteita. Sitten me taas tutkittiin lisää, mitattiin ja laskettiin. Esitettiin toimenpide-ehdotukset ja valittiin toteutettavaksi FRG Lighting valaistusremontti.

Kun kerran Tuovisella tehdään viikolla töitä kahdessa vuorossa, niin FRG:lle jäi viikonloppu aikaa uusia vanhat loisteputket, pienoisloistelamput, halogeenit ja elohopeahöyrylamput led-valonlähteisiin. No, niin me tehtiin. Ei tarvinnut ajaa tuotantoa alas meidän takia. Taas tehtiin vähän muutakin. Huollettiin turvavalokeskus ja hätäpoistumistievalot. Ja tietysti vanhat valaisinjärjestelmät tarkastettiin, huollettiin ja putsattiin. Toimitettiin vanhat valonlähteet pois sinne, minne ne kuuluu eli Fortumille. Sitten mitattiin, tarkastettiin ja säädettiin. Säästöjä alkoi kertymään ensimmäisestä päivästä.

Maanantaina sai Tuovisen henkilökunta töihin tullessaan havaita valaistumisen tapahtuneen. Epäilivät, että oltaisiin siivottu painosaleissa. Ei oltu. Puhtaalla ja värisemättömällä valaistuksella on ihmeellinen vaikutus työympäristön viihtyisyyteen ja turvallisuuteen.

Kiinteistövalaistus led kiinteistön energiansäästö   Led valaistus myymälävalaistus liiketilavalaistus tuotantovalaistus energiansäästö kiinteistössä   led valo valaistus tuotantotila teollisuus teollisuusvalaistus

Sitten taas mitattiin. Mittaustulokset kertovat, että FRG Lighting valaistusremontti tuottaa Offsetpaino Tuoviselle vuosittain liki 95 000 kWh:n säästöt  valaistuksen energiankulutuksesta eli n. 70 % pudotusta entiseen verrattuna. Huimaa! Varsinkin kun valaistusteho nousi samalla yli 20 %. Elinkaarensa aikana eurojakin jää viivan alle hulppeat 190 000 €. Fiksua energiankäyttöä!

Energiansäästöhankkeella FRG ja Offsetpaino Tuovinen vähensivät yhdessä hiilidioksidipäästöjä ilmakehään kokonaista 193 200 kg uuden valaistusjärjestelmän elinkaaren aikana. Melkein 200 tonnia! Ei pelkästään fiksua, vaan myös vastuullista energiankäyttöä. Tuovisellahan toimitaan muutenkin ympäristöä kunnioittaen.

FRG kiittää yhteistyöstä Offsetpaino Tuovista!

Tule mukaan energiansäästötalkoisiin. Täytä alla oleva lomake ja FRG :n asiantuntijat ovat sinuun yhteydessä. Tehdään yhdessä fiksuja ratkaisuja!

 

Use your energy wisely.