Kuopion Tapetti ja Väri Oy

Kuopion Tapetti ja Väri päätti kantaa kortensa kekoon ja osallistua energiansäästötalkoisiin. Kumppaniksi tarjoutui FRG. Sitten me tutkittiin ja mitattiin ja laskettiin. Esitettiin vaihtoehdot toimenpiteille. Vaihtoehdoista valittiin FRG Lighting valaistusremontti. 

FRG hoiti homman muutamassa päivässä. Vanhat halogeenit ja loisteputket vaihdettiin ledeiksi. Tehtiin vähän muutakin. Vanha valaisinjärjestelmä tarkastettiin, huollettiin ja putsattiin. Toimitettiin vanhat pois sinne, minne ne kuuluu eli Ekokemille – tai Fortumille nykysin. Sitten mitattiin, tarkastettiin ja säädettiin. Säästöjä alkoi kertymään päivästä 1.

Lopputuloksena Kuopion Tapetin ja Värin myymälästä tuli viihtyisämpi, valoisampi ja turvallisempi. Sitten taas mitattiin. Ja seurantamittausten perusteella saavutetut säästöt ovat merkittäviä. Vuositasolla reilut 30 000 kWh eli n. 70 %. Uusitun järjestelmän kokonaissäästöt kipuavat 45 000 euroon elinkaaren aikana, jos energian hintakehitys pysyy maltillisena. Ihan kiva kasa euroja.

Myymälävalaistus led-valo  toimistovalaistus led-valo

Saatiin samalla yhdessä aikaiseksi vähän muutakin. Vähennettiin nimittäin hiilidioksidipäästöjä mojovat 55 000 kg. Siis 55 tonnia vähemmän päästöjä ilmakehään uuden valaisinjärjestelmän ansiosta systeemin käyttöiän aikana. Varsin vastuullista ja fiksua energiankäyttöä!

FRG kiittää yhteistyöstä Kuopion Tapettia ja Väriä!

Tule mukaan energiansäästötalkoisiin. Täytä alla oleva lomake ja FRG :n asiantuntijat ovat sinuun yhteydessä. Tehdään yhdessä fiksuja ratkaisuja!

 

Use your energy wisely